متفرقه

روغن بادام شیرین | دانستنی های بادام و روغنش بدانیم-آذر 1399

روغن بادام شیرین

روغن بادام شیرین | دانستنی های بادام و روغنش بدانیم-آذر 1399

روغن بادام شیرین شیرین، جوهره بادام، یکی از مهمترین منابع تغذیه ای برای انسان محسوب می شود.

روغن بادام شیرین سرشار از فیبر، چربی‌های مفید، مواد شیمیایی گیاهی و انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است.

حدودا نیمی از وزن بادام خشک را روغن تشکیل می‌دهد. بادام نارس را با حرارت پایین تحت فشار قرار می‌دهند تا روغن آن را استخراج کنند.

در روغن بادام شیرین تصفیه‌نشده، مواد مغذی و طعم روغن حفظ می‌‌شود. برای تصفیه‌ی روغن بادام شیرین از دماهای بالا و گاهی از مواد شیمیایی استفاده می‌شود.

روغن بادام شیرین که روغن بادام شیرین‌ هم خوانده می‌شود، با روغن بادام تلخ تفاوت دارد.

روغن بادام تلخ از نوع دیگری از بادام استخراج و تصفیه می‌شود تا مواد سمی‌ای که به‌صورت طبیعی در پوست آن حضور دارند، حذف شوند.

هرچند تصفیه‌شده مقاومت بیشتری در برابر دما دارد، اما ارزش غذایی آن کمتر از انواع تصفیه‌نشده است.

روغن بادام شیرین

روغن بادام شیرین

فواید عمومی روغن بادام

سرشار از ویتامین E و جزو منابع غنی از منیزیم، فسفر و مس است.

سرشار از آنتی اکسیدان است و به‌خاطر خاصیت مبارزه با رادیکال‌های آزاد شناخته شده است.

همچنین ضدالتهاب است و باعث تقویت سیستم ایمنی می‌شود.

به‌علت وجود اسیدهای چرب امگا ۳ به شما کمک می‌کند سطح کلسترول خوب بدن را حفظ کنید.

همچنین باعث تقویت حافظه می‌شود و می‌تواند باعث کاهش خطر بیماری‌های قلبی و نیز کاهش خطر سرطان شود.

فواید روغن بادام شیرین برای پوست

سالهاست که از برای التیام پوست و بهبود زخم‌های کوچک استفاده می‌شود.

در هند و چین باستان از آن برای درمان اگزما پوستی و دیگر مشکلات پوستی استفاده می‌شد.

روغن بادام علاوه بر درمان خشکی پوست، به بهبود بافت و رنگ پوست کمک می‌کند.

خاصیت نرم‌کنندگی بالایی دارد بنابراین به تنظیم و حفظ رطوبت پوست کمک می‌کند.

از آنجا که روغن بادام یکی از مواد سرشار از ویتامین A است و خاصیت آنتی‌باکتریالی دارد، می‌تواند برای درمان آکنه به‌کار رود.

وجود مقدار زیادی ویتامین E آن را برای التیام آفتاب سوختگی، کاهش علائم پیری و از بین بردن جای زخم نیز مناسب می‌کند.

این روغن مرطوب‌کننده‌ای قوی است و به‌سرعت جذب می‌شود، بنابراین می‌توان از آن برای مرطوب‌کردن صورت یا بدن استفاده کرد.

می‌توان آن را به‌تنهایی یا مخلوط با روغن‌های گیاهی دیگر به‌کار برد.

این روغن علاوه بر خاصیت مرطوب‌کنندگی، روغن بسیار خوبی برای ماساژ و درمان‌های موضعی است. همچنین خواص ضد قارچی قوی دارد.

برای جلوگیری از قارچ لای انگشتان پا یا از بین بردن عفونت‌های قارچی، مقداری از این روغن را به پاها بمالید.

از روغن بادام شیرین می‌توان برای پاک کردن مواد آرایشی از روی صورت نیز استفاده کرد.

فواید روغن بادام شیرین برای مو

روغن بادام شیرین خواص دیگری هم دارد. این روغنِ مرطوب‌کننده می‌تواند باعث نرم‌ شدن و تقویت موها شود.

این روغن به‌علت وجود ویتامین B7 یا بیوتین می‌تواند به سلامت و تقویت ناخن‌ها و موها کمک کند و با SPF 5 طبیعی، از موهای شما در برابر اشعه‌ی آفتاب محافظت می‌کند.

از این روغن بر روی پوست سر هم می‌توان استفاده کرد. خاصیت آنتی‌باکتریال و ضدقارچی آن روغن بادام، باعث می‌شود میکروارگانیسم‌هایی که موجب شوره سر می‌شوند، تنظیم گردند.

همچنین این روغن به‌راحتی جذب می‌شود بنابراین گزینه‌ی مناسبی برای رطوبت‌رسانی به پوست و پاکسازی فولیکول‌های موست. با روغن بادام می‌توانید موهای آسیب‌دیده را ترمیم و موهای فر را صاف کنید.

قبل از خشک کردن موها به‌اندازه‌ی یک سکه یا کمتر از این روغن به انتهای موها بمالید. این کار باعث آبرسانی به مو می‌شود و از وز شدن موها جلوگیری می‌کند.

آیا می‌توان با روغن بادام آشپزی کرد؟

یک جمله معروف وجود دارد که می گوید: قلب شما به‌خاطر مصرف روغن بادام شیرین از شما تشکر خواهد کرد.

این روغن با مقادیر بالای اسیدهای چرب غیراشباع، میزان کلسترول خوب یا HDL را در خون بالا می‌برد.

همچنین با جایگزینی اسیدهای چرب ترانس و اشباع، باعث کاهش میزان کلسترول بد یا LDL می‌شود.

روغن بادام شیرین به‌علت وجود آنتی‌اکسیدان‌ها، توانایی آن در کاهش التهاب و تأثیر آن بر کلسترول، از بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری می‌کند.

وقتی از این روغن برای آشپزی استفاده می‌کنید، مواظب باشید. روغن بادام خام یا تصفیه‌نشده را در معرض درجه حرارت بالا قرار ندهید تا نسوزد و مواد مغذی ارزشمند آن از بین نروند.

بهترین روش مصرف این روغن، استفاده از آن در سالاد، پخت‌وپز در دمای پایین یا افزودن به غذا برای بهبود طعم و افزایش ارزش تغذیه‌ای آن است.

از سویی طعم ملایم روغن بادام، آن را برای افزودن به غذاها بسیار مناسب می‌کند.

نوع تصفیه‌شده این روغن را می‌توان برای سرخ‌کردن یا کباب‌کردن به‌کار برد زیرا می‌تواند دماهای بسیار بالا (تا ۲۱۵ درجه سانتیگراد) را تحمل کند.

روغن بادام شیرین

روغن بادام شیرین

روغن بادام جوش و چروک پوستی را نابود می کند

این روغن  یکی از شاه کلیدهای طب سنتی در درمان بیماری‌ها بوده و مصرف آن از دیرباز در کشورها و فرهنگ‌های مختلف رواج داشته است.

این روغن سرشار از ویتامین E، اسیدهای چرب اشباع نشده، پروتئین، پتاسیم و روی است و به دو شکل روغن بادام شیرین و تلخ وجود دارد.

روغن بادام تلخ از بادام‌های با طعم تلخ بدست می‌آید که حاوی آمیگدالین است، در این ماده اسید هیدروسیانیک سمی وجود دارد که مصرف خوراکی آن برای بدن مضر و حتی مرگ آور است.

از روغن بادام تلخ بیشتر برای مصارف دارویی و درمان آرتروز زانو استفاده می‌شود.

اما نوع شیرین آن منحصرا از بادام خوراکی بدست می‌آید و می‌توانید از آن برای درمان حساسیت‌های پوستی حتی در نوزادان استفاده کنید.

این روغن بهترین کرم برای ماساژ بدن نوزاد پس از استحمام است و به طور کامل جذب بدن نوزاد می‌شود و به این ترتیب از بروز خشکی و حتی اگزمای پوستی در نوزاد جلوگیری می‌کند.

بسیاری از شرکت‌های دارویی و سازنده محصولات آرایشی از بادام در ترکیب محصولات خود استفاده می‌کنند،

شما می‌توانید تنها با خرید روغن بادام شیرین از تمامی مزایای درمانی آن و بویژه خاصیت آنتی اکسیدانی ویتامین E موجود در روغن بادام شیرین استفاده کنید و پوستی سالم و شفاف داشته باشید.

ویتامین E موجود در این روغن می‌تواند پوست را از آسیب اشعه UV خورشید مصون نگه دارد و نیز از ایجاد چین و چروک‌های پوستی در اثر استرس و بالا رفتن سن بکاهد.

از جمله دیگر خواص این روغن پاکسازی عمیق پوست صورت و بدن است، این روغن به راحتی به لایه‌های درونی پوست نفوذ کرده، آلودگی‌ها و مواد التهاب‌زا را از بین می‌برد.

افرادی که دارای جوش‌های سرسیاه یا آکنه‌های پوستی هستند می‌توانند از این روغن به عنوان یک پاک کننده طبیعی پوست استفاده کنند.

برای پاک کردن مواد آرایشی از سطح پوست و حتی نزدیک چشم نیز می‌توانیدازروغن بادام استفاده کنید،

برای این کار مقداری پنبه را به روغن آغشته کرده و مواد آرایشی روی پوست را به آرامی با آن پاک کنید و پس از دو دقیقه صورت را آبکشی کنید.

برای حذف حلقه‌های تیره و سیاه زیر چشم نیز می‌توانید از این روغن استفاده کنید،

برای این منظور هر شب زیر چشم‌ها را با مقداری روغن بادام پوشانده، صبح صورت را به طور کامل بشویید.

پس از مدت دو هفته از بین رفتن نسبی لکه‌ها را مشاهده می‌کنید.

برای از بین بردن التهاب ناشی از اگزما و یا بیماری پسوریازیس هم می‌توانید از روغن بادام کمک بگیرید، در اثر این بیماری پوست دچار خارش، سوزش و قرمزی می‌شود.

اما می‌توانید با استفاده از آغشته کردن محل عارضه به روغن بادام شیرین التهاب آن را کم کنید.

از دیگر مزایای استفاده از این روغن برطرف کردن قرمزی و التهاب کشاله ران نوزاد به دلیل استفاده از قنداق و پوشک است،

این نوع درماتیت تماسی می‌تواند باعث درد و سوزش در نوزاد و گریه و بی قراری او شود.

در این موارد معمولا پزشک متخصص انواع داروهای موضعی را معرفی می‌کند، اما می‌توانید در کنار دارو‌ها از روغن بادام شیرین نیز بر روی پوست نوزاد استفاده کنید.

تحقیقات جدید نشان داده است علاوه بر بادام تلخ که برای درمان درد عضلات و گرفتگی مفاصل زانو به کار می‌رود، می‌توانید از روغن بادام شیرین نیز برای درمان استفاده کنید.

در بسیاری از جلسات ماساژ، فیزیوتراپی و آروماتراپی از روغن بادام شیرین به عنوان یک ماده مسکن و آرام کننده عضلات استفاده می‌شود.

برای استفاده از روغن بادام شیرین به عنوان ماده تسکین دهنده درد عضلات مقداری از این روغن را روی حرارت ملایم قرارداده تا گرم شود، سپس موضع آسیب دیده را که درد می‌کند با مقداری از روغن پوشش دهید.

در همین زمان یک حوله نسبتاً ضخیم را روی یک کاسه آب جوش قرار دهید تا گرم شود و آن را روی بدن و در محل روغن بادام قرار دهید تا به تدریج اثر درمانی بر روی عضلات ایجاد شود.

‌می‌توانید این کار را هر روز به مدت نیم ساعت بر روی موضع آسیب دیده انجام دهید و تنها پس از چند روز از انجام آن کاهش درد و التهاب را در بدن خود مشاهده کنید.

استفاده از روغن بادام شیرین همچنین برای درمان ریزش موی سر و تحریک فولیکول سازی مو‌ها موثر است.

ریزش موی سر به دلایل مختلفی از جمله استرس، سوء تغذیه، برهم خوردن تعادل هورمونی و افزایش سن می‌باشد.

اما می‌توان با استفاده از مواد مغذی بادام شیرین از جمله کلسیم و منیزیم با ریزش موی سر مقابله کرده و حتی در سنین سالمندی نیز از داشتن موهای پرپشت و زیبا لذت برد.

روغن بادام شیرین

روغن بادام شیرین

سخن آخر

هرچند مصرف خود بادام بیشترین میزان مواد مغذی را به بدن می‌رساند، روغن بادام انتخاب سالمی برای اضافه کردن به برنامه‌ی غذایی است.

چه برای مصرف خوراکی و چه برای استفاده‌ی موضعی، اول به‌دنبال نوع تصفیه‌نشده این روغن بروید.

نوع تصفیه‌نشده این روغن مواد مغذی بیشتری دارد و برای سلامت پوست و موی شما خواص بیشتری دارد.

اگر فکر می‌کنید ممکن است به دانه‌ها حساسیت داشته باشید بهتر است قبل از استفاده از این روغن بر روی پوست و مو، آن را تست کنید.

برای این کار مقدار کمی از روغن را روی پوست مچ دست‌تان بمالید و در صورتی که حساسیت پوستی مشاهده نکردید آن را وارد برنامه مراقبت از پوست و موی خود کنید.

بیشتر درباره بادام بدانیم

بادام با نام علمی Prunus dulcis  نوعی میوه است، که درخت آن بومی ایران و کشورهای اطراف و آسیای مرکزی است، اما در مناطق بسیاری کشت می‌شود.

در اصل بادام جزو مغزهای حقیقی به حساب نمی‌آید،  بلکه از انواع شفت هاست که دارای یک پوسته بیرونی و یک پوشش درونی سخت است که دانه (مغز) در درون آن قرار می‌گیرد.

ارتفاع درخت بادام ۴ تا ۱۰ متر است و قطر آن نیز می‌تواند به بیش از ۳۰ سانتیمتر برسد. نوع خودروی آن را که هسته‌های کوچک دارد اَرْژَن می‌نامند.

واژه بادام ریشه ایرانی دارد و از فارسی به زبان‌های ترکی، عربی، هندی و اردو راه یافته‌است.

شکوفه بادام

منطقه تولید عمده بادام، کالیفرنیا در آمریکا است، بین فوریه و مارس، شکوفه‌هایی که شباهت زیادی به شکوفه گیلاس دارند، شکوفا می‌شوند.

نوع آب و هوا در این زمان، میزان تولید بادام در آن سال را به شدت تحت تأثیر قرار خواهد داد.

از وضعیت گل اطلاعات بسیار مهمی در مورد برداشت محصول در آن سال به دست می‌آید؛ بنابراین، هر مرحله از وضعیت گل نام بخصوصی دارد:

  • تراشه سبز، به جوانه‌های سبز بادام گفته می‌شود. این مرحله قبل از به‌وجود آمدن جوانه صورتی است.
  • جوانه صورتی، جوانه به رنگ صورتی دیده می‌شود.
  • پاپ کورن، جوانه مانند پاپ کورن متورم شده ولی هنوز باز نشده‌است.
  • شکوفه، شکوفایی کامل
  • پتال فول، ریزش گلبرگ
  • ژاکت، گلبرگ‌ها ریخته‌است و تنها کاسه گل باقی‌مانده‌است.
  • خارج از ژاکت، کاسه گل جای خود را به میوه داده‌است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید