دوره سهم‌قاپی در سازمان غذا و دارو به پایان رسیده است

دوره سهم‌قاپی در سازمان غذا و دارو به پایان رسیده است


اخبار ایران کازمد - سالم‌خبر: بخش عمده‌ی مشکلاتی که سازمان غذا و دارو با آن دست به گریبان است مربوط به ارز 4200 تومانی است که موجب شده از وظایف اصلی و نقش رگولاتوری خود بازماند و 90 درصد از وقت و انرژی خود را به مساله ی تخصیص ارز و پاسخ‌دهی به دستگاه‌های نظارتی اختصاص دهد.

 بهرام دارایی، رئیس سازمان غذا و دارو در نشستی با صاحبان صنایع دارویی و بازرگانان حوزه درمان و سلامت با اشاره به بخشی از مشکلات  سازمان غذا و دارو در رابطه با ارز ترجیحی افزود: پس از پیدایش این نرخ ارز در سازمان غذا و دارو، سیل عظیمی از درخواست‌ها به سمت این سازمان سرازیر شد در حالی که وظیفه این سازمان رگولاتوری است، بخش عمده‌ای از فعالیت‌های روزانه سازمان به مسئله تخصیص ارز 4200 تومانی محدود شد.

دارایی با این توضیح که رویه تخصیص ارز 4200 تومانی، نظارت‌ها بر سازمان غذا و دارو را نیز تشدید کرد، افزود: در حالی با پیدایش نرخ ترجیحی ارز، نظاره‌گران و خواستاران مختلفی متوجه سازمان غذا و دارو شدند که برای مواجهه با این وضعیت، پیش‌بینی درستی نیز صورت نگرفته بود. بنابراین سازمان غذا و دارو عملا از وظایف اصلی خود بازماند و به جرات می‌توان گفت که تا 90 درصد از وقت و انرژی این نهاد به مسئله تخصیص ارز و پاسخ‌دهی به دستگاه‌های نظارتی معطوف شده‌است.

وی با بیان اینکه، خط قرمز سازمان غذا و دارو در حمایت از تولید داخل، سلامت مردم و جامعه است، افزود: از صنایع شفاف و رقابت‌پذیر حمایت می‌کنیم و مانع سهم‌قاپی‌ها خواهیم شد.

دارایی سپس به فهرست دارویی کشور اشاره کرد و با این توضیح که این فهرست پس از چندین سال مسدودیت، باز شده است ، افزود: فهرست دارویی را برای مولکول‌های با فناوری بالا و شرکت‌های دانش‌بنیان و بنگاه‌هایی که به دنبال صادرات هستند، باز کرده‌ایم.

رئیس سازمان غذا و دارو با اعلام اینکه به طور جدی از سامانه تی‌تک حمایت خواهد کرد، یادآور شد که این سامانه،تاثیر به سزایی در مدیریت هوشمند در چرخه تامین دارو کشور داشته است.

دارایی همچنین در رابطه به مسئله قیمت‌گذاری‌ها در دارو که همواره مورد نقد فعالان اقتصادی بوده‌است، گفت: با تعیین تکلیف شدن ارز 4200 تومانی که پیش‌بینی می‌شود طی سال آینده اجرایی شود، امیدواریم که موضوع قیمت‌گذاری در دارو نیز به روال منطقی بازگردد، از این رو اگر قرار بر افزایش قیمت‌ها است، این افزایش باید منطقی باشد.

وی در بخش دیگری از سخنانش، در رابطه با اصلاح اساسنامه سازمان غذا و دارو و نیز قانون سال 1334، تصریح کرد که اقدامات مناسبی در این سازمان برای این مهم صورت گرفته است. دارایی با بیان اینکه در رابطه با قانون سال 1334 به زودی تعیین تکلیف می‌شود، افزود: در بخش تدوین و ابلاغ آئین‌نامه‌ها به زودی شاهد خبرهای خوبی خواهیم بود.

وی همچنین در رابطه با تصمیمات کمیسیون ماده 20، این توضیح را داد که از حضور بخش خصوصی در جلسات این کمیسیون بیشتر استفاده خواهد شد و ترتیباتی اتخاذ می‌شود تا خروجی این کمیسیون به اطلاع کامل ذی‌نفعان برسد.

دارایی سپس با تاکید بر ضرورت پایش قوانین و مقررات سازمان غذا و دارو، افزود: طی دوره کرونا، میزان بدهی سازمان غذا و دارو بابت دارو و تجهیزات پزشکی مقابله با این بیماری به 17 هزار میلیارد تومان رسیده است، بنابراین به دنبال راهکارهایی برای جبران آن هستیم.

مافیای دارو در ایران نداریم

معاون وزیر بهداشت در ادامه، با اشاره به اینکه این سازمان در دوره جدید فعالیت‌ها، به دنبال روش‌هایی برای حذف مراحل پیشینه‌ای در صدور مجوزها و تبدیل آن به مراحل پسینی است، افزود: کنترل و نظارت‌ها روی محصولات، باید به پس از ورود به بازار موکول شود که در این زمینه، در حال برنامه‌ریزی هستیم.

وی در پایان سخنانش در این نشست، اعلام کرد که سازمان غذا و دارو، چندین سناریو برای مرحله پس از آزادسازی نرخ ارز تدوین کرده‌است. دارایی همچنین با اعلام اینکه، بازتعریف مسئله تعارض و منافع در سازمان غذا و دارو آغاز شده است، یادآور شد که در ایران معضلی به نام مافیای دارو وجود ندارد چرا که بازار دارو به مانند دیگر بازارها، آنقدر بزرگ نیست که مافیا داشته باشد.
 
 
برچسب‌ها:

دوره سهم قاپی سازمان غذا دارو پایان رسیده است

به اشتراک بگذارید: